Meny Stäng

Nybro bokbuss – Boda Glasbruk

Bibliotek.
Screenshot

Sponsrad.
Screenshot of https://amzn.to/3xeYRhg Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Det betyder att jag kan tjäna en provision om du väljer att registrera dig för ett program eller göra ett köp med min länk. Det är okej – jag älskar alla dessa företag ändå.

Ny bokbuss – Boda Glasbruk: En förförande kombination av litteratur och glaskonst

I den lilla staden Nybro i Småland finner vi en spektakulär kombination av två konstformer – litteratur och glaskonst. Med bokbussen som drivkraft har staden skapat en unik kulturell upplevelse för invånare och besökare, där böcker och konst möts på det vackra och historierika Boda Glasbruk.

Bokbussen är en flyttbar biblioteksenhet som rullar runt i kommunen och erbjuder böcker för både barn och vuxna. Med sin stoltserade samling av litterära verk fyller bokbussen en viktig roll i att tillgängliggöra läsning för alla. Bokhyllorna är fyllda med allt från spännande deckare till fantasifyllda sagor, och bibliotekarierna är alltid redo att guida besökarna till de bästa läsupplevelserna.

Men bokbussen är bara halva upplevelsen. För att ta del av den fullständiga kulturupplevelsen måste man besöka Boda Glasbruk, en charmig plats som har varit en del av Nybros historia sedan 1864. Här finns en fantastisk samling av glaskonstverk, tillverkade av några av Sveriges mest framstående glaskonstnärer. De vackra skapelserna med sin glimrande skönhet är en fröjd för ögat och berör själen på ett unikt sätt.

Tänk dig att få vandra runt bland konstnärliga glasföremål, endast för att sedan slå sig ner med en spännande bok på någon av de pittoreska platsen på Boda Glasbruk. Doften av det nytryckta bokpappret blandas med doften av hett glas och skapar en förförande atmosfär. Fantasin flödar och drömmar blir verklighet, både i litteraturens värld och genom glaskonstens hantverk.

På sommaren kan man även se glaskonstnärer i arbete vid Boda Glasbruk, där de med sin skicklighet och kreativitet skapar unika föremål för att uttrycka sina inre visioner. Det är en unik och fascinerande process att få bevittna, och genom att vara närvarande under skapandets stunder blir man som besökare en del av konstnärens resa.

Nybro bokbuss – Boda Glasbruk är mer än bara en vanlig biblioteksupplevelse. Det är en sammanflätning av kreativitet, hantverk och fantasifulla berättelser. Det är en resa där ord och glas möts och ger form åt drömmar och visioner. Så nästa gång du besöker Nybro, ta dig tid att utforska denna vackra kombination och låt dig förföras av litteraturen och glaskonstens magi.