q Bollnäs biblioteken. – Biblioteken.
Meny Stäng

Bollnäs biblioteken.

Bibliotek.
Screenshot

Sponsrad.
Screenshot of https://amzn.to/3xeYRhg Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Det betyder att jag kan tjäna en provision om du väljer att registrera dig för ett program eller göra ett köp med min länk. Det är okej – jag älskar alla dessa företag ändå.

Bollnäs Biblioteken är en viktig kulturell institution i Bollnäs kommun. Med sina två bibliotek, Bollnäs stadsbibliotek och Kilafors bibliotek, erbjuder de ett brett utbud av litteratur och andra medier för både barn och vuxna.

Bollnäs stadsbibliotek är beläget mitt i centrum och är en modern och trivsam plats för läsning, studier och möten. Här finns ett stort utbud av böcker inom olika genrer, från skönlitteratur till facklitteratur. Biblioteket har också en avdelning för barn och unga, där de kan hitta spännande böcker och delta i olika aktiviteter som sagostunder och bokcirklar.

Kilafors bibliotek är beläget i Kilafors samhälle och är en viktig mötesplats för invånarna där. Här finns även ett brett utbud av böcker, tidningar och tidskrifter. Biblioteket erbjuder också olika aktiviteter som författarbesök, bokcirklar och språkcaféer.

Bollnäs Biblioteken strävar efter att vara tillgängliga för alla invånare i kommunen. De erbjuder bland annat tjänster som fjärrlån, där man kan beställa böcker från andra bibliotek i landet, samt digitala resurser som e-böcker och e-tidningar. Det finns också möjlighet att låna datorer på biblioteken för den som behöver.

Förutom att erbjuda litteratur och andra medier, är Bollnäs Biblioteken även en viktig plats för lärande och kunskapsförmedling. De arrangerar regelbundet föreläsningar, workshops och utställningar för att främja lärande och kreativitet hos invånarna.

Bollnäs Biblioteken spelar också en viktig roll i att främja läsning och språkutveckling hos barn och unga. Genom olika projekt och aktiviteter arbetar de för att stimulera barnens läslust och intresse för böcker.

Sammanfattningsvis är Bollnäs Biblioteken en viktig resurs för invånarna i Bollnäs kommun. Med sitt breda utbud av litteratur, mötesplatser och aktiviteter bidrar de till att främja lärande, kunskap och kultur i samhället.