Meny Stäng

Eskilstuna Biblioteken.

Bibliotek.
Screenshot

Sponsrad.
Screenshot of https://amzn.to/3xeYRhg Det här inlägget innehåller affiliate-länkar. Det betyder att jag kan tjäna en provision om du väljer att registrera dig för ett program eller göra ett köp med min länk. Det är okej – jag älskar alla dessa företag ändå.

Eskilstuna Biblioteken är en viktig del av den kulturella och kunskapsmässiga scenen i staden Eskilstuna. Med sina tre bibliotek – Stadsbiblioteket, Tunafors bibliotek och Fristad bibliotek – erbjuder de en mängd olika tjänster och aktiviteter för invånarna i Eskilstuna.

Stadsbiblioteket är det största biblioteket i staden och det är beläget i en vacker byggnad i centrum. Här finns ett brett utbud av böcker för både barn och vuxna, både på svenska och andra språk. Man kan även låna ljudböcker, e-böcker, tidningar och tidskrifter. Dessutom finns datorer och internet för allmänheten att använda.

Stadsbiblioteket har också en egen avdelning för barn och ungdomar, där barnen kan delta i olika läsprojekt och evenemang. Det finns även en del där man kan spela spel och pyssla. Biblioteket arrangerar också författarbesök och bokcirklar för både barn och vuxna.

Tunafors bibliotek är beläget i en vacker historisk byggnad och har ett mer begränsat utbud än Stadsbiblioteket, men fortfarande ett rikt urval av böcker och medier. Här finns även en avdelning för studier och arbete, där man kan använda datorer och läsa i lugn och ro.

Fristad bibliotek är det minsta av Eskilstuna Bibliotekens bibliotek, men det är ändå ett viktigt inslag i samhället. Hit kommer främst barn och ungdomar för att låna böcker och delta i olika aktiviteter som till exempel sagostunder och pyssel.

Utöver att erbjuda ett stort utbud av böcker, har Eskilstuna Biblioteken också ett brett spektrum av andra tjänster. De arrangerar till exempel språkkaféer för invandrare och flyktingar, där man kan träffas och öva på att prata svenska. Biblioteket erbjuder också databaser och resurser för forskning och studier, samt olika kurser och föreläsningar om olika ämnen.

Eskilstuna Biblioteken är en viktig resurs för staden Eskilstuna och dess invånare. Med sin breda samling av litteratur och olika aktiviteter, spelar de en viktig roll i att främja läsning, kunskap och kultur i samhället. Oavsett om man är ung eller gammal, nyinflyttad eller långvarig invånare, finns det alltid något på biblioteket för alla att upptäcka och ta del av.