q Sök, hitta och låna från alla svenska bibliotek. – Biblioteken.
Meny Stäng

Sök, hitta och låna från alla svenska bibliotek.

.

Libris.kb.se är en webbplats som erbjuder tillgång till en omfattande samling av bibliografiska uppgifter och resurser inom olika ämnesområden. Den drivs av Kungliga biblioteket (KB) i Sverige och är en viktig resurs för forskare, studenter och allmänheten.

På libris.kb.se kan användare söka efter böcker, tidskrifter, artiklar, avhandlingar och andra publikationer som finns i svenska bibliotek. Webbplatsen ger också tillgång till digitaliserade material såsom gamla böcker, kartor och fotografier från KB:s samlingar.

En av de mest användbara funktionerna på libris.kb.se är möjligheten att söka efter böcker baserat på olika kriterier såsom författare, titel, ämne eller ISBN-nummer. Användare kan också filtrera sina sökresultat baserat på olika parametrar som språk, publiceringsår eller typ av material.

Utöver att hitta böcker och andra publikationer kan användare också få information om var dessa finns tillgängliga i olika bibliotek runt om i Sverige. Libris.kb.se ger detaljerade uppgifter om vilket bibliotek som har den önskade boken samt om den är utlånad eller tillgänglig för läsning på plats.

För forskare och studenter är libris.kb.se en ovärderlig resurs eftersom den ger tillgång till ett stort antal vetenskapliga artiklar och avhandlingar. Dessutom erbjuder webbplatsen möjligheten att beställa fjärrlån av böcker och artiklar som inte finns tillgängliga på ens eget bibliotek.

Libris.kb.se är också användbart för allmänheten eftersom det ger tillgång till en mängd olika resurser som kan vara av intresse för läsning och forskning. Webbplatsen är användarvänlig och erbjuder flera sökalternativ för att underlätta användarnas sökningar.

Sammanfattningsvis är libris.kb.se en viktig webbplats för alla som är intresserade av att hitta och få tillgång till böcker, tidskrifter och andra publikationer i svenska bibliotek. Med sin omfattande samling av bibliografiska uppgifter och digitaliserade material är libris.kb.se en ovärderlig resurs för forskare, studenter och allmänheten.